​Televiziunea de stat din Cuba a difuzat noi imagini cu presedintele venezuelean Hugo Chavez, pentru a demonta speculatiile potrivit carora acesta ar fi grav bolnav, relateaza BBC. Acesta apare imbracat sport discutand cu Fidel Castro.

Putine imagini au aparut cu presedintele Venezuelei de cand acesta a mers in Cuba pentru o interventie chirurgicala pentru un abces pelvian, pe 10 iunie.

Televziunea cubaneza sustine ca imaginile cu Chavez in plina forma, cu un trening in culorile drapelului venezuelean, au fost realizate marti. Prezentatorul s-a referit la legatura dintre cei doi lideri ca fiind "frateasca", insa nu a mentionat starea de sanatate a lui Chavez.

Potrivit BBC, locul unde acestia discutau ar fi curtea spitalului unde Chavez s-a operat.

Duminica, cotidianul de limba spaniola El Nuevo Herald din Miami relata ca liderul venezuelean s-ar afla in stare critica, potrivit unor surse din serviciile secrete americane. "Nu este in pragul mortii, dar intr-o stare critica si, de fapt, complicata", spunea acest cotidian.

"Aceste imagini vor servi la linistea poporului Venezuelei, in ceea ce priveste sanatatea presedintelui Chavez. Celor care speculati pe tema aceasta, iata ... este bine, se recupereaza bine," a declarat ministrul comunicatiilor din Venezuela, la televiziunea de stat.