Singura fotografie la varsta adulta a lui Billy the Kid a fost vanduta sambata la o licitatie care a avut loc in Denver cu 2,3 milioane de dolari, depasind cu mult asteptarile organizatorilor, care mizau pe maxim 400.000 de dolari, scrie Le Figaro.

Billy the KidFoto: Reuters

Fotografia care l-a costat pe celebrul bandit al Vestul Salbatic 25 de centi a fost scoasa la vanzare pentru 150.000 de dolari.

Imaginea de cinci centimetri pe opt a fost cumparat de un om de afaceri, William Koch, mare colectionar si navigator experimentat.

Nascut in 1859, Billy the Kid era un pistolar abil si coleric. Potrivit legendelor, ar fi ucis 21 de oameni, cate unul pentru fiecare an pe care l-a trait. In realitate, se pare ca nu a omorat decat noua persoane.

A fost ucis in 1881 de seriful comitatului Lincoln. Acesta este cel care a scris "The Authentic Life of Billy the Kid", facand din acest personaj unul dintre eroii mitici ai vestului american.

Mai exista doua poze cu Billy the Kid, dar ambele sunt din perioada copilariei sale. Prima dateaza din perioada in care era elev la scoala din Silver City, si a doua il prezinta inconjurat de mai multi cowboy intr-un ranch situat in apropiere de Roswell.