Justitia iraniana l-a arestat pe Mohammad Sharif Malekzadeh, un aliat al presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, fara a formula insa o acuzatie specifica la adresa sa, a anuntat o sursa oficiala citata joi de agentia semioficiala Fars si preluata de Reuters.

Mahmoud AhmadinejadFoto: Agerpres

"Mohammad Sharif Malekzadeh a fost arestat cu cateva ore in urma", relateaza Fars. Malekzadeh a demisionat marti din functia de ministru adjunct de externe.

Demisia lui Malekzadeh vine in urma presiunilor exercitate de aripa dura a politicienilor din Teheran, care il acuza pe acesta ca face parte din "curentul deviationist" care incearca sa submineze rolul influentilor clerici iranieni.

O serie de parlamentari il acuza pe Malekzadeh si de coruptie.

Malekzadeh este un aliat al sefului de cabinet al presedintelui, Esfandiar Rahim Mashaie, care este acuzat de linia dura ca ar conduce acest "curent deviationist".

Ministrul de externe Ali Akbar Salehi a fost avertizat de parlamentari sa-l demita pe Malekzadeh riscand in caz contrar destituirea sa din functie.

Conservatorii religiosi care domina institutiile iraniene au lansat de doua luni o vasta ofensiva impotriva lui Mashaie si a anturajului sau, in incercarea de a-l determina pe Ahmadinejad sa-si demita seful de cabinet, considerat prea liberal si prea nationalist si o amenintare la adresa regimului islamic.

Ahmadinejad a refuzat pana in prezent sa se desparta de seful sau de cabinet.