Un trib de indigeni, compus din 200 de oameni care nu au avut niciodata contact cu lumea civilizata a fost descoperit in padurile tropicale din Brazilia, relateaza The Telegraph.

Imaginile surprinse din avion arata ca tribul traieste in Valea Javari situata in apropiere de granita cu Peru, potrivit lui Fabricio Amorim de la Fundatia Nationala Indiana (Funai).

In imagini apar patru sate mari, cu colibe si culturi de porumb. "Atat culturile cat si colibele par sa fi aparut recent, de cel mult un an", a declarat Amorim.

Autoritatile braziliene interzic populatiei orice contact cu triburile izolate de teama ca ar putea lua boli pentru care nu au nici un fel de imunitate.

Regiunea este deja amenintata de exploatare forestiera ilegala, pescuit, operatiunile de extragere a aurului si de catre traficantii de droguri care opereaza in zona, conform oficialilor Funai.

Grupul nou descoperit face parte, probabil, din comunitatea lingvistica Pano, care locuieste in zona, a mai declarat Amorim.

Funai nu a stabilit niciun contact cu grupul, dar a spus ca Valea Javari este considerata ca avand "cea mai mare concentratie de triburi izolate din Amazon si din lume", fiind vorba de 2.000 de indigeni din cel putin 14 triburi.

Anul trecut autoritatile din Peru au dat publicitatii imagini ale primei intalniri cu un trib din Amazon ce nu fusese contactat pana de curand. Inregistrarea a fost realizata in rezervatia Kugapakori Nahua Nanti, in sud-estul tarii, de catre angajati ai Institutului National de Dezvoltare al populatiilor din Anzi, amazoniene si afro-peruviene (Indepa). Imaginile au fost filmate anul trecut, insa abia acum au fost date publicitatii.

Citeste si:

Un trib ce nu a intrat in contact cu civilizatia umana, fotografiat pentru prima data in Brazilia

Print YM E-mail Mai mare|Mai mic Comentarii VIDEO Autoritatile peruane au difuzat imagini ale primei intalniri cu un trib din Amazon