O companie chineza a inceput in provincia Guandong constructia unui oras asemanator orasului austriac Hallstatt, aflat in patrimoniul universal UNESCO, potrivit Coriere della Sera. Inainte de a incepe lucrarile au facut poze si au strans date despre orasul austriac pe care au de gand sa-l cloneze.

HallstattFoto: Hotnews

Locuitorii Hallstatt-ului spun ca sunt mandri ca orasul lor i-a fascinat intr-atat pe dezvoltatorii Minmetals Land Ltd, filiala de afaceri imobiliare a China Minmetals Corp.

Dezvoltatorii chinezi cred ca potentialul turistic al Hallstatt-ului austriac poate fi clonat si in China si cred ca este o idee de afaceri buna.

"Este un compliment pentru orasul nostru", spune primarul Hallstatt-ului, Alexander Scheutz, in timp ce proprietara unui hotel din orasul austriac, Monika Wenger, crede ca o parte din chinezii care vor vizita noul oras din China, vor avea curiozitatea de a vizita si adevaratul Hallstatt.

Desi dezvoltatorii chinezi spun ca au inceput lucrarile la noul oras in luna aprilie, primarul orasului austriac declara ca nu a auzit de acest lucru decat la inceputul lunii iunie 2011.

Acesta nu este un caz izolat. Chinezii au copiat in 2005 langa Chengdu, capitala provinciei Sichuan, orasul britanic Dorchester.

La o ora de Shanghai, de cinci ani se ridica un oras asemanator Londrei, gandit ca un grup de cladiri joase si imprejmuit pentru a gazdui aproximativ 10.000 de oameni, cu piete centrale, cabine telefonice ca in capitala regatului britanic si o biserica de 66 de metri, de o asemanare izbitoare cu catedrala din Bristol.

Un Turn Eiffel se afla in Shenzhen, invecinandu-se cu Hong Kong-ul, fosta colonie britanica. Aceste clone servi ca un fundal excelent pentru fotografii de nunta.