​O puternica replica seismica de magnitudinea 5 a fost resimtita miercuri la Christchurch, Noua Zeelanda, zguduit luni de o serie de cutremure, in urma carora o persoana a murit si 45 au fost ranite, relateaza AFP.

Replica de miercuri a fost puternic resimtita, potrivit locuitorilor din zona, insa pana in prezent nu au fost raportate victime sau pagube.

Epicentrul seismului a fost situat la 32 de kilometri de Christchurch, la o adancime de 1 km, potrivit institutului american de geofizica (USGS).

Un seism cu magnitudinea de 6 pe scara Richter a lovit luni seara Christchurch, dupa ce orasul fusese zguduit cu cateva ore inainte de un cutremur de 5,2.

Cea mai mare parte a orasului a fost parasita de locuitori dupa seismul de 6,3 care a avut loc in 22 februarie anul acesta si care a lasat in urma 181 de morti, intre care si o profesoara din Romania.

Fusese cel mai devastator cutremur din aceasta tara din ultimii 80 de ani. Costul reconstruirii orasului a fost estimat la peste 12 miliarde de dolari.