Televiziunea libiana a prezentat duminica seara imagini cu colonelul Muammar Gaddafi jucand sah cu controversatul presedinte al Federatiei Internationale de Sah (FIDE), rusul Kirsan Iliumjinov, relateaza AFP.

Partida s-a derulat in prezenta lui Mohamed, fiul cel mai mare al lui Gaddafi, care prezideaza Comitetul Olimpic Libian si care conduce sectorul telecomunicatiilor din tara.

Imbracat cu un vestmant traditional, de culoare maro, colonelul Gaddafi purta ochelari de soare cu lentile negre.

Un ecran din sala difuza programele televiziunii libiene, cu o banda verde care indica data de 12 iunie 2011.

Televiziunea nu a precizat cine a castigat partida.

Anterior, Iliumjinov anuntase, la un post de radio rusesc, ca pregateste "un mare turneu international" de sah care va incepe in 1 octombrie la Tripoli, unde efectueaza in prezent o vizita.

"In acest moment, situatia este agitata la Tripoli, au fost bombardamente azi noapte si o explozie astazi", a declarat Iliumjinov, subliniind ca a scapat la limita de o lovitura aeriana.

Iliumjinov pretinde de peste zece ani ca a intalnit extraterestri "in scafandre galbene" cu care a comunicat prin telepatie inainte de a se plimba cu ei la bordul navei spatiale, "un fel de tub semitransparent".

Alte excentricitati ale acestui multimilionar amator de limuzine luxoase: a vrut sa-l angajeze pe Diego Maradona pentru un club din Kalmukia, o republica rusa majoritar budista, situata la malul marii Caspice si pe care a condus-o 17 ani, si sa doteze pastorii din stepa cu telefoane prin satelit.