O tanara din Marea Britanie, bolnava de cancer in faza terminala, a postat pe blogul sau o lista a lucrurilor pe care vrea sa le faca inainte sa moara, transmite CNN, care precizeaza ca dorintele lui Alice Pyne fac in prezent senzatie pe Internet. Pe pagina electronica a fetei, mii de persoane au postat mesaje de sustinere, iar oamenii s-au oferit sa o ajute pe Alice sa-si indeplineasca unele dintre dorinte.

Alice PyneFoto: Captura YouTube

Adolescenta in varsta de 15 ani se lupta cu cancerul de patru ani de zile, iar doctorii i-au spus recent ca boala sa se raspandeste in tot corpul. "Stiu ca boala se intinde in corpul meu si se pare ca nu voi castiga aceasta lupta", a spus fata.

Alice a inceput sa scrie blogul sau in urma cu cateva zile, pentru a-si tine la curent familia si prietenii in legatura cu evolutia bolii sale, afirmand ca i se pare "amuzant" sa alcatuiasca o asa-numita "bucket list", respectiv o "lista a lucrurilor pe care vreau sa le fac inainte sa mor".

"Mama mi-a spus mereu ca viata este ceea ce facem noi din ea, asa ca am de gand sa fac cel mai bun lucru din ceea ce am. Pentru ca erau atat de multe lucruri pe care vroiam sa le fac, mama a sugerat sa imi transform ideile intr-o bucket list (n.red. referire la titlul filmului cu acelasi nume, in care doi pacienti bolnavi de cancer, interpretati de Jack Nicholson si Morgan Freeman, pleaca din spital sa isi indeplineasca ultimele dorinte inainte de a muri)", a scris Alice.

Una dintre cele mai importante dorinte ale fetei este ca "fiecare persoana sa devina donatoare de maduva osoasa", scrie CNN, care precizeaza ca aceasta dorinta, impreuna cu numele fetei, a fost mentionata miercuri in Parlamentul de la Londra.

Lista lui Alice a devenit unul dintre cele mai populare subiecte pe Internet, fiind reprodusa de bloguri din toata lumea si discutata inclusiv de vedete, precum Katy Perry. Pe blogul fetei, mii de persoane au postat mesaje de sustinere, iar multi oameni s-au oferit sa o ajute pe Alice sa-si indeplineasca unele dintre dorinte.

Printre altele, Alice vrea sa inoate cu rechinii, sa fie coafata ("daca frizerii pot sa faca ceva cu parul meu acum"), sa antreneze delfini sau sa-si inscrie cainele, Mabel, intr-un spectacol canin regional. Tanara a scris ca vrea sa-i intalneasca si pe membrii formatiei pop Take That, lucru care se va intampla de altfel in acest sfarsit de saptamana.

Alice, care spune ca nu doreste donatii, afirma ca e fericita pur si simplu sa traga un semnal de alarma si spera ca altii ii vor folosi povestea pentru a face acelasi lucru in legatura cu donarea de maduva osoasa.

"Va multumesc foarte mult pentru toate mesajele voastre minunate. Nu dorm prea bine si stau treaza toata noaptea citindu-le, pe fiecare dintre ele, caci vin de pe toata planeta. Ma fac sa zambesc atat de mult, asa ca e un lucru bun".

Citeste mai multe pe blogul lui Alice Pyne.