Mai multi diplomati straini au cerut autoritatilor bulgare sa ia masuri imediate impotriva "activitatilor ilegale" din cea mai mare statiune de vara din Bulgaria, Sunny Beach, transmite Novinite. Intr-o intalnire cu oficiali locali, diplomatii s-au plans de birourile ilegale de schimb valutar, taxiurile fara licenta, prostitutia si furturile din statiune.

Plangerile au fost formulate in timpul unei intalniri solicitate de diplomati din Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Danemerca si Norvegia. Acestia s-au intalnit cu conducerea statiunii, reprezentanti ai municipalitatii din Nessebar, ai procuraturii si politiei din Burgas, in contextul lansarii unei campanii de "reinstaurare a ordinii in Sunny Beach".

Diplomatii straini au insistat in legatura cu securitatea si siguranta turistilor in timpul sezonului de vara, deoarece acestia sunt tinta preferata a infractorilor. In plus, turistii sunt deseori victimele agentilor de turism care nu sunt licentiati.

Potrivit politiei locale, activitatea taxiurilor fara licenta a crescut in apropierea sezonului de vara. De exemplu, la sfarsitul lunii mai, un sofer de taxi si un complice au tinut ostatic un turist in varsta de 19 ani, pana ce prietenul acestuia le-a dat 200 de euro.

Politistii bulgari le-au spus diplomatilor ca vor restrange numarul taxiurilor ce opereaza in statiune si vor impune o limita pentru tarifele practicate de acestia. In plus, oficialii sustin ca vor implementa un plan de transport pentru statiune, pentru a evita ambuteiajele, si vor darama cladirile si chioscurile ilegale.

Conducerea statiunii Sunny Beach si politia au promis ca vor reactiona "imediat" la toate plangerile legate de activitati infractionale si incalcari ale ordinii publice sesizate de ambasadele straine, dar sustin ca eforturile lor de a face ordine in localitate intampina "rezistenta puternica din partea intereselor private de afaceri".