O pagina electronica cunoscuta pentru promovarea teoriilor conspirationiste sustine ca a primit informatii din cadrul reuniunii Bilderberg, desfasurata in aceste zile in Elvetia, legata de temele discutate de controversatul grup al elitei mondiale. Potrivit infowars.com, cei prezenti la intalnirea din statiunea St. Moritz dezbat razboiul din Libia, pretul petrolului sau revoltele care au loc in lumea araba. Joi, o alerta cu bomba a dus la inchiderea principalei rute de acces spre locul intalnirii, Hotelul Suvretta House, unde autoritatile elvetiene si serviciile secrete occidentale au luat masuri speciale de securitate.

Securitate intarita in ElvetiaFoto: infowars.com

Infowars.com precizeaza ca sursele sale din cadrul intalnirii au dezvaluit mai multe puncte aflate pe ordinea de zi a reuniunii Bilderberg:

* Elita mondiala ar fi ingrijorata de faptul ca Legislativul american ar putea, foarte curand, sa se opuna razboiului din Libia, considerat "o invazie ilegala si imorala desfasurata de NATO si UE sub adapostul unei operatiuni umanitare" impotriva lui Muammar Gaddafi. In esenta, Congresul de la Washington isi manifesta tot mai vizibil opozitia fara de razboaiele declansate de Administratia de la Casa Alba, prin incalcarea Constitutiei.

* Membrii grupului Bilderberg ar face presiuni pentru extinderea razboiului din Libia, justificand acest lucru prin cresterea pretului petrolului si majorari pe linie ale preturilor la alimente.

* Organizatia controversata este ingrijorata de miscarile de libertate, in special din tarile arabe, care sunt sustinute cu ajutorul Internetului. Infowars.com aminteste de introducerea recenta a unor initiative legislative in Congresul american prin care se limiteaza accesul la reteaua electronica globala si se reduce rolul acesteia de spatiu alternativ pentru propagarea informatiei.

Site-ul conspirationist afirma ca elita Bilderberg nu se opune Internetului, insa nu este de acord cu o retea online deschisa, libera, necontrolata de guvern.

* Reuniunea va lua in discutie si metode de convingere a opiniei publice americane de necesitatea acordarii de ajutoare financiare suplimentare pentru Grecia, Irlanda, Portugalia si alte natiuni membre ale Uniunii Europene "ce se indreapta spre faliment si tulburari sociale pe o scala monumentala".

O relatare din Elvetia a ziaristului Mark Anderson (American Free Press):

Masuri de securitate intarite in statiunea elvetiana:

Alerta cu bomba la St.Moritz

Joi, ziaristul Charlie Skelton de la The Guardian a relatat din St. Moritz ca "un obiect tubular" a fost "descoperit" de politia elvetiana, iar doua persoane au fost arestate.

Infowars.com a scris ulterior ca oficialii elvetieni au anuntat o alerta cu bomba si au blocat un drum principal din statiunea St. Moritz "pentru a impiedica accesul presei in timp ce participantii soseau la intalnirea Bilderberg".

In plus, autoritatile locale sunt acuzate ca au ridicat o asa-numita "bariera de panza" in jurul hotelului, pentru a impedica ziaristii prezenti sa aiba acces vizual al intrarii hotelului si pentru a nu putea identifica participantii la intalnirea Bilderberg.

Alex Jones, fondatorul site-ului Infowars.com, a facut apel la organizarea unui masiv protest anti-Bilderberg sambata, la pranz, in apropiere de Suvretta House din St. Moritz. Presa elvetiana a scris ca si-au anuntat deja participarea la miting reprezentanti ai organizatiei de tineret a Partidului Socialist elvetian, in timp ce conservatorii din Partidul Poporului vor organiza si ei un protest.

Reuniunea din Elvetia, cea de-a 59-a din istoria grupului Bilderberg, va dura pana la 12 iunie.

Relatare despre alerta cu bomba si drumul blocat:

Un grup controversat

Bilderberg Group este o organizatie ce include lideri politici, oameni de afaceri, academicieni si ziaristi, care se intruneste anual incepand din 1954. Organizatia sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita.

Printre participantii la reuniunile trecute ale grupului s-au numarat Hillary Clinton, Bill Clinton, Donald Rumsfeld, Henry Kissinger, regele Juan Carlos al Spaniei, Regina Beatrix a Olandei si Tony Blair, reprezentanti ai Consiliilor de Administratie de la IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia si Daimler.

Niciun grup nu are puterea pentru a manipula in secret evenimentele care au loc in lume. State individuale, sute de mii de grupuri si milioane de oameni influenteaza lumea, fiecare in masura de care este capabil. Evenimentele mondiale sunt rezultatul acestor influente complexe, multiple si nu al unei organizatii secrete, atotputernice.

Todd Leventhal, expert in teoriile conspiratiei, Departamentul de Stat, interviu acordat HotNews.ro in iulie 2009

Intalnirea din 2008 s-a desfasurat la Westfields Marriott in Chantilly (Virginia), reuniunea din 2009 a avut loc la hotelul Nafsika Astir Palace din Vouliagmeni (Grecia), in timp ce, anul trecut, bilderbergii s-au reunit in mica statiune exclusivista spaniola Sitges, in apropiere de Barcelona. La fiecare patru ani, reuniunile se desfasoara in SUA sau Canada.

Din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial. Participantii nu au voie sa vorbeasca despre cele discutate in timpul reuniunilor, grupul nu are pagina de internet si nicio intalnire nu este inregistrata.

Grupul Bilderberg poarta numele unui hotel din Olanda unde membrii fondatori - printul Bernhard al Olandei, Joseph Retinger, David Rockefeller si Denis Healey - s-au intalnit prima data in 1954. Participantii la intalnirile grupului sunt protejati de serviciile secrete ale principalelor state reprezentate, in frunte cu CIA.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro in 2010, Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalization, a declarat ca "Grupul Bilderberg actioneaza ca o organizatie internationala de tip think-tank, foarte secreta de felul ei si care nu ofera acces public la documentele sau la discutiile sale. Nu este un club social, deoarece membrii sai discuta chestiuni majore legate de politica, economie si societate. Pana la un anumit punct, este ceea ce pretind bilderbergii - "un mediu informal unde oamenii sunt liberi sa se intalneasca si sa discute deschis diferite probleme". Totusi, deoarece oficiali publici participa la aceste intalniri si chestiuni de interes public sunt luate in discutie, ele ar trebui sa fie la fel de deschise si de transparente precum Forumul Economic Mondial".