Mai multe natiuni occidentale si arabe, care formeaza "grupul de contact", urmeaza sa se intalneasca in Emiratele Arabe Unite pentru a discuta cum ar putea sa se desfasoare evenimentele in Libia fara Muammar Gaddafi la putere, relateaza BBC.

Intalnirea are loc in contextul in care NATO a intensificat bombardamentele asupra orasului Tripoli.

Grupul, care include Marea Britanie, Franta si SUA, precum si Iordania, Kuweit si Qatar, se va reuni joi la Abu Dhabi, unde va discuta si despre angajamentul luat de a finanta un fond de ajutorare a rebelilor libieni.

Intre timp, procurorul-sef al Tribunalului Penal International, Luis Moreno Ocampo, a declarat, miercuri, ca detine probe care arata ca liderul libian Muammar Gaddafi le-a furnizat soldatilor din subordine medicamente de tip Viagra, "pentru a spori posibilitatea violurilor". Ocampo a adaugat ca este "din ce in ce mai convins" de faptul ca Gaddafi a decis sa foloseasca violul ca arma impotriva femeilor, in incercarea de a insufla frica si de a controla populatia.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului se va reuni la Geneva pentru a dezbate un raport care indica incalcari ale drepturilor omului comise atat de trupele guvernamentale, cat si de rebeli.