O masina marca Lada, cu numere de inmatriculare rusesti, a explodat in centrul Chisinaului. Potrivit Jurnal.md, in urma deflagratiei presedintele Federatiei de Tenis din Moldova, Igor Turcan, care a coborat din masina chiar in momentul exploziei, a fost ranit grav si transportat la spital.

UPDATE 3 Igor Turcan a decedat, in urma unui stop cardiac.

UPDATE4 Potrivit Publika, explozia a avut loc langa sediul Federatiei de Tenis chiar in momentul in care Turcan cobora din masina. Igor Turcan a fost seful staff-ului electoral al candidatului independent la functia de primar al Capitalei, Mihai Godea. Informatia a fost confirmata chiar de Mihai Godea.

UPDATE 3 Primarul Dorin Chirtoaca a declarat, la Publika TV, ca masina a ars complet. "In preajma masinii respective a fost o singura persoana care a fost transportata la spital. In masina nu se afla nimeni. Din informatiile care au fost anuntate, este parcata de 2 zile", a declarat Chirtoaca, care a adaugat ca singura persoana ranita este presedintele Federatiei de Tenis.

Primarul a mai spus ca nu exclude posibilitatea unei reglari de conturi.

UPDATE 2 Explozia s-a produs in apropiere de ambasada Chinei, unde era parcata de 2 zile, informeaza Publika.md, care relateaza ca autoritatile sustin ca nu au fost victime.

UPDATE Potrivit Jurnal.md, masina marca Lada, care stationa, avea numere de inmatriculare din Rusia. In urma deflagratiei presedintele Federatiei de Tenis din Moldova, Igor Turcan, care trecea cu masina personala pe alaturi, a fost ranit grav si transportat la spital, unde se afla la sectia reanimare. Potrivit unor informatii, acesta si-a pierdut un picior.

La fata locului se afla politia si serviciul de genisti.

In urma deflagratiei au mai fost deteriorate doua automobile, conform ofiterului de presa al Comisariatului General de Politie, Adrian Jovmir, citat de Publika.md.

"Starea presedintelui Federatiei de Tenis, care a fost ranit, este grava", a confirmat Jovmir.

"Ambele picioare i-au fost serios afectate, iar medicii lucreaza in acest moment ca sa-i reaseze oasele. Sunt foarte mici sansele ca acesta va mai putea merge", au declarat in urma cu putin timp pentru Unimedia medicii de la Spitalul de Urgenta.

Initial, Reuters a relatat, citand un martor ocular, ca trei oameni au murit in explozie. Potrivit martorului, explozia, pe care a observat-o din interiorul unei cladiri, a spulberat geamurile masinilor din apropiere. Acesta a declarat ca a vazut cel putin trei corpuri neinsufletite langa masina explodata.

Vom reveni cu amanunte