Reprezentantul democrat al statului New York in congresul american, Anthony Weiner, a recunoscut luni, intr-o conferinta de presa in care a varsat si cateva lacrimi, ca a trimis poze cu el, in chiloti sau la bustul gol, via Twitter, unor femei pe care le-a cunoscut online, dar a precizat ca nu va demisiona, relateaza AFP.

Anthony WeinerFoto: YouTube

El a admis ca poza plan apropiat a barbatului in lenjerie intima, publicata de site-ul conservator BigGoverment.com, ii apartine, dar a spus ca era vorba de o "gluma".

"In momentul in care am realizat ca am postat-o pe Twitter, am intrat in panica, am retras-o si am declarat ca poza a fost piratata", a declarat Weiner.

"Ulterior, am tinut de aceasta versiune si asta a fost o imensa greseala", a continuat el, referindu-se la mai multe declaratii pe care le-a facut saptamana trecuta, in care a sustinut teza piratarii.

Dar Weiner a adaugat: "Nu demisionez. Am spus clar ca imi voi asuma raspunderea".

Alesul, care era considerat una dintre sperantele democratilor la alegerile municipale pentru primaria New York-ului, a recunoscut ca a avut "mai multe conversatii nepotrivite pe Twitter, Facebook, prin posta si ocazional la telefon cu femei intalnite online".

Anthony Weiner si-a cerut scuze in mai multe randuri sotiei sale care, a sustinut el, a aflat adevarul luni dimineata. El a adaugat ca sotia sa nu a fost "multumita", la fel ca si liderul minoritatii democrate din Camera Reprezentilot, Nancy Pelosi.

Dupa conferinta de presa, Nancy Pelosi a publicat un comunicat in care cere o ancheta pentru a stabili daca Weiner a incalcat regulile etice ale Camerei.

Anthony Weiner - al carui nume, in engleza, se pronunta la fel ca si crenvurstii folositi la hot-dogs si care este sinonim cu 'penis' - este tinta a numeroase comentarii sarcastice in presa americana, dupa izbucnirea acestui scandal, la inceputul saptamanii trecute.

Polemica era in plin avant luni, cand noi poze au fost difuzate pe internet.