Trei persoane au ramas in transa, in timpul unui spectacol de hipnoza in Marea Britanie, dupa ce barbatul care le hipnotizase s-a impiedicat pe scena si si-a pierdut cunostinta. David Days tocmai ii convinsese pe cei trei participanti la spectacol ca sunt "martieni", cand s-a impiedicat de piciorul unuia dintre ei, a cazut si a lesinat, relateaza Daily Mail.

Asistentii din echipa sa au sarit sa-l ajute, insa nu au reusit sa-l trezeasca.

Cei circa 100 de spectatori care asistau la numarul de hipnoza au crezut ca lesinul face parte din spectacol si au aplaudat momentul, insa, cand au aflat ca e vorba de un accident, au fost nevoiti sa paraseasca sala.

Hipnotizatorul si-a revenit cateva minute mai tarziu si i-a scos din transa pe cei trei participanti ce ramasesera "adormiti" pe scena.

David Days, in varsta de 37 de ani, s-a ales cu cateva vanatai, insa nu a avut nevoie de spitalizare.

Neobisnuitul incident s-a produs spre finalul spectacolului sau de doua ore sustinut, vineri, la Royal Manor Theatre din Portland, Dorset (sudul Marii Britanii).

"David a fost inconstient pentru putin timp - cam trei minute - asa ca am cerut publicului sa paraseasca sala si am tras cortina. Dar spectatorii au crezut ca totul face parte din spectacol. Chiar si cand un anunt le-a fost transmis in difuzoare, oamenii nu au crezut. Pana la urma, un inginer de sunet i-a convins sa paraseasca sala", a povestit Tara Nix, impresarul magicianului.

"Insa David si-a revenit si a putut sa-i scoata din transa pe cei aflati pe scena", a mai spus ea, mentionand ca cei trei au ramas hipnotizati timp de 10-15 minute. "Dupa ce s-au trezit i-am intrebat daca stiu ce s-a intamplat si toti au spus ca au fost constienti de ceea ce se petrecea si puteau auzi agitatia. Insa pentru ca erau in transa, nu au simtit nevoia sa se trezeasca pana nu li s-a cerut acest lucru", a povestit Nix.

Impresarul a explicat, totusi, ca pentru asfel de situatii, magicianul are un mesaj inregistrat care poate fi folosit pentru a-i trezi pe oameni din hipnoza. "Cred ca este pentru prima data cand se intampla asa ceva unui hipnotizator", a spus Nix.