Dupa mai multe rapoarte contradictorii potrivit carora presedintele yemenit Ali Abdullah Saleh s-ar afla in Arabia Saudita pentru ingrijiri medicale in urma atacului asupra locuintei sale, oficialii au anuntat ca Saleh a zburat la Riyadh, unde primeste tratament, relateaza Reuters. Yemenul este dominat de haos in urma plecarii liderului, in capitala Sanaa avand loc mai multe explozii in cursul zilei de duminica.

Yemenitii sarbatoresc plecarea lui SalehFoto: Reuters

Acest lucru in ciuda faptului ca, potrivt unor surse de la Riyadh, autoritatile saudite au intermediat un acord de incetare a focului intre federatia tribala Hashid si fortele lui Saleh, la cateva ore dupa plecarea presedintelui.

UPDATE Un oficial al partidului de la putere a anuntat ca Saleh se va intoarce in "cateva zile".

Saleh a coborat singur din avion, insa, potrivit unui martor, avea rani vizibile pe gat, cap si fata. Surse citate de BBC News au relatat sambata ca Saleh are un fragment de proiectil in apropierea inimii si arsuri de gradul doi pe piept si pe fata. Informatiile nu au fost insa confirmate oficial.

In Sanaa, mici grupuri de oameni au sarrbatorit plecarea lui Saleh. Mai multe mii de persoane s-au adunat insa in Taiz pentru a sarbatori cu artifcii.

Presedintele interimar urmeaza sa se intalneasca cu membri ai armatei si fiii lui Saleh, potrivit televiziunii Al Arabiya. Potrivit Reuters, acesta este un indiciu ca familia lui Saleh nu doreste renuntarea la putere, iar criza din Yemen se va prelungi.

Arabia Saudita, impreuna cu SUA si puterile occidentale au incercat sa negocieze in mai multe randuri demisia lui Saleh si cedarea puterii catre vice-presedinte, in schimbul unei amnistii. Saleh a fost de acord in mai multe randuri, insa a renuntat de fiecare data in ultimul moment.