Dupa numararea a 38,8% din voturile exprimate in Municipiul Chisinau, candidatul comunistilor Igor Dodon a obtinut 52% din voturi, iar actualul primar al Chisinaului - liberalul Dorin Chirtoaca a fost votat de 43% dintre alegatori, scriePublika.md. Chisinaul are in componenta sa 35 de localitati, iar suburbiile sunt cunoscute ca fiind sustinatoare ale liberalilor si ale candidatului Chirtoaca. Urmatoarele date vor fi facute publice la ora 11.00.

Dorin ChirtoacaFoto: Agerpres

Chisinaul are in componenta sa 35 localitati: 1 municipiu (cu 5 sectoare), 6 orase (care includ 2 sate), precum si 12 comune care includ 14 sate. Suburbiile capitalei Republicii Moldova sunt cunoscute ca fiind sustinatoare ale actualului primar al Chisinaului, Dorin Chirtoaca.

UPDATE (ora 10.03): Urmatoarele date vor fi facute publice la ora 11.00. Vezi mai jos imagini video

UPDATE procesarea a 99% din voturi din orasul Chisinau. Potrivit acestora, Igor Dodon a obtinut 52% din voturi, iar candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, a fost ales de 43% dintre alegatori.

De asemenea, comunistii au obtinut si majoritatea in Consiliul municipal Chisinau. Astfel, dupa procesarea a 90% din buletine, acestia au obtinut 50% din voturi, fiind urmati de liberali cu 30%, liberal-democrati - 13% si democrati - aproape 3% din voturi.

UPDATE 37,67% din voturi din orasul Chisinau. Potrivit acestora, dupa numararea a 37,67% din voturile exprimate, Igor Dodon a obtinut 51,43% din voturi, fiind urmat de candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, cu 44,09%.

UPDATE 25% din voturi din orasul Chisinau. Potrivit acestora, dupa numararea a 25% din voturile exprimate, Igor Dodon a obtinut 50,30% din voturi, fiind urmat de candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, cu 45,13%.

Exit-poll: Dorin Chirtoaca va castiga alegerile locale din Chisinau

Potrivit unicului exit-poll prezentat duminica seara, Dorin Chirtoaca ar fi acumulat aproximativ 53% din voturi, in timp ce Dodon - 41%. Cei doi erau principalii favoriti.

"Am votat pentru modernizare municipiului Chisinau, continuarea proiectelor incepute acum patru ani si indeplinirea obiectivelor propuse. Pe locuitorii municipiului ii indemn sa participe cu totii la alegeri, sa spuna ce asteapta pentru urmatorii ani", a declarat la iesirea din cabina de votare candidatul PL, citat de Unimedia.md.

Acesta a mai spus ca nu exclude faptul ca acest scrutin sa fie ultimul, dar a subliniat ca nu se va supara daca ar mai fi si un al doilea tur. "Ziua buna se cunoaste de dimineata. In continuare ne pregatim pentru urmatoarea etapa", a adaugat prim-vicepresedintele PL.

Republica Moldova a organizat duminica alegeri locale, in urma carora sunt alesi 4300 de primari si peste 120 de mii de consilieri.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, in majoritatea localitatilor au participat peste 25% din alegatorii inscrisi in listele de baza, astfel ca alegerile pot fi validate.

In total in republica au fost deschise peste 2 mii de sectii de votare, 300 dintre care sunt in municipiul Chisinau.

Pentru alegerile locale au fost tiparite peste 7 milioane 400 de mii de buletine de vot, dintre care peste 5 milioane 700 de mii in limba romana si peste 1 milion 700 de mii in limba rusa. Banii pentru tiparirea buletinelor sunt din bugetul pentru alegeri, care se ridica la 58 de milioane de lei.