Presedintele yemenit Ali Abdullah Saleh a suferit rani grave si arsuri in urma atacului cu tiruri de obuze, de vineri, asupra locuintei sale din Sanaa. Surse citate de BBC News au relatat ca Saleh are un fragment de proiectil in apropierea inimii si arsuri de gradul doi pe piept si pe fata. Informatiile nu au fost insa confirmate oficial.

Ministrul yemenit pentru Cooperare Internationala, Hisham Sharaf, a declarat pentru BBC ca presedintele a suferit doar o rana minora la cap. Insa ulterior, informatiile survenite sugereaza ca ranile acestuia au fost mult mai severe.

Surse apropiate presedintelui au declarat pentru BBC ca Saleh are un fragment de proiectil, de circa 7.6 cm, sub inima, acesta perforandu-i unul dintre plamani.

Oficialii yemeniti au chemat experti medicali sauditi care sa-i trateze ranile presedintelui si se pare ca acesta urmeaza sa fie operat in curand, au adaugat sursele.

Oficialii apropiati presedintelui din Yemen au negat informatiilor aparute in cursul zilei de sambata potrivit carora Ali Abdullah Saleh ar fi plecat in Arabia Saudita, insa surse saudite anonime sustin ca acesta intentioneaza totusi sa se duca in aceasta tara pentru a primi ingrijiri medicale, mai scrie BBC.

Cinci membri ai apartului puterii, printre care primul-ministru, care au fost de asemenea raniti in timpul atacului, au fost transportati in Arabia Saudita cu avionul, potrivit agentiei de presa de stat.

Televiziunea oficiala din Yemen a transmis vineri seara un scurt mesaj audio din partea presedintelui Ali Abdullah Saleh. Desi a fost ranit in bombardamentele asupra palatului sau din Sanaa, Saleh pretinde ca este sanatos si se simte bine, dar in bombardament si-au pierdut viata sapte dintre apropiatii sai.