Un caine din Malta a reusit sa supravietuiasca desi a fost impuscat in cap, inainte de a fi ingropat de viu, relateaza LiveLeak, care citeaza un material realizat de SkyNews. Catelusa Star, asa cum a fost numita ea de catre salvatori, a fost operata de urgenta, iar povestea supravietuirii sale a impresionat opinia publica in asa masura incat in onoarea ei a fost creata inclusiv o pagina pe Facebook.

Star, un supravietuitorFoto: Captura LiveLeak

Autoritatile din domeniul protectiei animalelor anchetau o informatie despre trei caini inchisi intr-o cusca, moment in care au auzit un scancet inabusit.

Oficialii "au fost socati" cand au descoperit ca doar botul cainelui, legat cu sireturi, se observa deasupra solului. In plus, oficialii au descoperit ca Star avea picioarele legate cu sireturi si, in plus, fusese impuscata in cap cu 40 de alice.

Cateaua, care are circa cinci ani, a fost dusa la cel mai apropiat spital veterinar, unde a fost operata de urgenta. Medicul veterinar Trevor Zammit a declarat ca "persoana care a impuscat-o nu a facut-o in mod accidental, deoarece catelusa fusese impuscata de la o distanta mica".

Povestea supravietuirii sale a impresionat opinia publica in asa masura incat a fost creata inclusiv o pagina pe Facebook in onoarea ei, intitulata "Star, cainele care a trait". Pagina incearca sa sensibilizeze opinia publica in legatura cu cruzimea fata de animale, adoptarea animalelor si salvarea acestora.

Politia cauta in prezent persoana responsabila cu torturarea cainelui.

Atentie, imagini socante!