O educatoare din nordul Mexicului a fost decorata luni pentru curajul sau, dupa ce un clip arata cum a instruit copiii sa stea lipiti de podea si sa cante pentru a evita panica, in timp ce afara se trageau mai multe focuri de arma, potrivit Associated Press.

Pe diploma oferita de guvernatorul statului mexican Nuevo Leon scrie ca educatoarea Martha Rivera Alanis a demonstrat un "curaj civic iesit din comun". Rivera Alanis a declarat ca nu este preocupata de faima, ci de siguranta copiilor de 5 si 6 ani.

"Bineinteles ca mi-a fost teama, dar copiii mei sunt cei care ma ajuta sa trec cu bine prin asta", a declarat ea.

Alanis, in varsta de 33 de ani, a folosit propriul telefon mobil pentru a filma incidentul. In timpul focurilor de arma care se aud afara, aceasta isi instruieste copiii sa se intinda cu fata lipita de podea.

"Nu, draga mea, nu se va intampla nimic", a linistit-o ea pe o fetita ingrijorata.

Imediat apoi se aud focuri de arma puternice. Mai tarziu, paramedicii au confirmat ca a fost vorba de un atac in urma carora 5 oameni au fost ucisi.

Schimburi de focuri intre grupari criminale cu legaturi cu cartelurile de droguri au loc frecvent in zona.

In imaginile filmate cu telefonul, educatoarea incearca sa ii calmeze pe copii si le distrage atentia punandu-i sa cante toti un cantec in care este vorba de picaturi de ploaie de ciocolata.

"Singurul meu gand era sa ii distrag de la acel zgomot. Si m-am gandit la cantec", a povestit ea.

Educatoarea, mama a doi copii, a postat pe Twitter clipul si altcineva l-a pus pe YouTube.

Scolile si gradinitile din astfel de zone de risc sunt instruite ce sa faca in situatii de acest fel. "Facem simulari constant, copiii s-au purtat asa cum exersasem".