Rustam Makhmudov, principalul suspect in cazul uciderii jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, a fost arestat, anunta BBC. Potrivit avocatului sau, Makhmudov a fost prins in in cursul noptii de luni spre marti, in casa parintilor sai din Atchoi-Martan, Cecenia, si urmeaza sa fie adus la Moscova.

Rustam MakhmudovFoto: Interpol

Rustam Makhmudov era cautat de cativa ani, fiind acuzat ca a impuscat-o mortal pe jurnalista Anna Politkovskaia, in 2006.

Doi dintre fratii sai si un al treilea barbat sunt considerati complici in acest caz si asteapta sa fie judecati la Moscova.

Fratii lui Makhmudov, Djabrail si Ibrahim, si fostul politist Sergei Khadzhikurbanov au fost initial achitati in acest proces, din lipsa de probe, insa Curtea Suprema din Rusia a decis ulterior rejudecarea dosarului.

Confirmand arestarea lui Makhmudov procurorii rusi au declarat ca acesta va fi tranferat la Moscova "in scurt timp".

Suspectul, in varsta de 37 de ani, s-a nascut in localitatea Atchoi-Martan, Cecenia, potrivit profilului sau de pe site-ul Interpol.

Anna Politkovskaia, unul dintre cei mai reputati jurnalisti rusi si un critic acerb al lui Vladimir Putin, a fost impuscata mortal la 7 octombrie 2006. Corpul jurnalistei de 48 de ani, mama a doi copii, a fost gasit in liftul blocului in care locuia, in Moscova, alaturi de un pistol si patru gloante.

La momentul mortii sale, Politkovskaia lucra ca reporter de investigatii la ziarul independent Novaia Gazeta, cunoscut pentru criticele aspre la adresa autoritatilor tarii.