Fostul director executiv al uneia dintre cele mai mari banci din Egipt a fost retinut de autoritatile americane luni, la New York, fiind acuzat ca a agresat sexual o camerista ce lucreaza intr-un hotel din Manhattan, transmite FoxNews. Arestarea lui Mahmoud Abdel Salam Omar vine la cateva saptamani dupa ce fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost retinut de politistii din New York pentru acuzatii similare.

Hotelul unde ar fi avut loc agresiuneaFoto: Agerpres

Salam Omar este acuzat ca a abuzat sexual o camerista de la The Pierre, un hotel de lux aflat in apropiere de Central Park si Fifth Avenue.

Potrivit informatiilor, camerista ar fi fost chemata duminica seara in camera lui Omar, pentru a duce servetele. Dupa ce femeia a intrat in camera, barbatul in varsta de 74 de ani nu a mai lasat-o sa iasa si a atins-o "in mod nepotrivit".

Camerista nu a relatat incidentul decat in cursul zilei de luni.

Paul Browne, purtator de cuvant al New York City Police Department, a declarat ca detectivii au descoperit ca reclamatia femeii "este credibila".

Omar a fost retinut si in prezent se afla la o sectie de politie din Manhattan. El va fi dus in fata unui judecator in cursul zilei de marti, cand se asteapta ca politistii sa prezinte mai multe detalii despre caz.

Conducerea The Pierre a anuntat ca "va colabora deplin cu anchetatorii", adaugand ca "prioritatea hotelului este siguranta clientilor si a personalului nostru".

Omar este fostul presedinte al Bancii Alexandria din Egipt, iar in prezent este unul dintre directorii El-Mex Salines Co.

Incidentul in care ar fi fost implicat Mahmoud Abdel Salam Omar a venit la doua saptamani dupa ce fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost retinut de politistii din New York, fiind acuzat ca a agresat sexual o angajata a hotelului Sofitel, aflat in apropiere de Times Square. El a negat acuzatiile, iar in prezent se afla sub arest la domiciliu, in asteptarea procesului.