Televiziunea libiana de stat a anuntat ca NATO a efectuat, in noaptea de luni spre marti, noi raiduri la Tripoli si in suburbia sa Tajura, precum si la Al-Jafra, la 600 de kilometri sud de capitala tarii - relateaza France Presse. Potrivit televiziunii publice, tintele NATO au fost mai multe obiective civile si militare, in urma carora s-au inregistrat "pierderi de vieti si pagube materiale".

De asemenea, corespondentul agentiei franceze de stiri a confirmat ca in centrul capitalei Tripoli, in jurul orei locale 0.00, s-a auzit mai multe explozii.

Saptamana trecuta, Armata Statelor Unite a confirmat furnizarea de munitie, piese de schimb si suport tehnic in valoare de 24,3 milioane de dolari pentru aliatii reuniti sub comanda NATO, in scopul efectuarii de atacuri aeriene asupra Libiei, conform unei declaratii emise de catre Departamentul american de Aparare si citate de France Presse.

"Am furnizat echipament militar, inclusiv munitie, aliatilor si partenerilor care sunt angajati in operatiunile din Libia. Dupa ce Alianta Nord-Atlantica a preluat comanda operatiunii, Statele Unite au furnizat piese de schimb, munitie si suport tehnic in valoare de 24,3 milioane de dolari", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Dave Lapan.

Aceasta este prima data cand Statele Unite recunosc in mod public ca au furnizat munitie aliatilor NATO.