Patru persoane au fost ranite usor dupa ce un aparat Delta Air Lines a luat foc, sambata dupa-amiaza, in momentul in care ateriza pe aeroportul international Hartsfield-Jackson din Atlanta, transmite FoxNews. Cei 50 de pasageri si membri ai echipajului au fost evacuati in siguranta, au anuntat autoritatile americane, care sustin ca focul a izbucnit cel mai probabil la trenul de aterizare al avionului MD-88.

Incident aviaticFoto: Captura YouTube

Cele patru victime nu au avut nevoie de spitalizare, au precizat pompierii din Atlanta.

Imediat dupa ce avionul a aterizat, pasagerii au fost evacuati de urgenta, iar echipajele de pompieri au stins incendiul in mai putin de un minut.

Deocamdata nu se cunosc cauzele incidentului in care a fost implicat aparatul MD-88 ce plecase din Pittsburgh, iar oficialii au oferit informatii contradictorii.

Kathleen Bergen, purtatoare de cuvant a Federal Aviation Administration (FAA), a declarat ca fie una dintre rotile aparatului s-a spart, fie franele avionului s-au blocat, lucru care a dus la izbucnirea incendiului.

Pe de alta parte, pompierii au afirmat initial ca incendiul a izbucnit in motorul drept al aparatului, dupa care au revenit si au spus ca focul a fost localizat in trenul de aterizare.

Un purtator de cuvant al Delta, Leslie Parker, a declarat ca nu stie daca a existat un incendiu in avion si a spus ca problema s-a datorat unei frane supraincalzite.

Ea a adaugat ca aeronava va fi inspectata pentru a determina cauza incidentului.

Avionul a fost scos rapid de pe pista si nu a afectat programul de zbor de pe aeroportul din Atlanta, unul dintre cele mai aglomerate din Statele Unite.