Un sondaj de opinie realizat de centrul independent Levada in capitala rusa arata ca 26% dintre moscoviti sunt de partea lui Dmitri Medvedev pentru un nou mandat de presedinte, in timp ce 25% il prefera pe Vladimir Putin. Daca rezultatele chestionarului national anterior indicau faptul ca, in cazul in care alegerile s-ar desfasura mai devreme Duma ar iesi tripartita (Rusia unita – 57%, comunistii – 17% si ultranationalistii lui Jirinovski – 14%), la Moscova situatia este alta, scrie Vedomosti.

Medvedev si PutinFoto: Agerpres

Pentru Rusia unita sunt dispusi sa voteze 40% dintre alegatorii care s-au decis in privinta optinii lor, 14% ar alege comunistii, respectiv ultranationalistii, in timp ce partidul Rusia justa ar obtine 9%.

In ceea ce priveste preferintele pentru Medvedev si Putin, seful statului este creditat cu 26% din simpatia moscovitilor, iar premierul cu 25%.

Putin si Medvedev au condus impreuna Rusia dupa ce acesta din urma i-a succedat lui Putin in scaunul prezidential in 2008, dupa doua mandate consecutive de sef al statului ale actualului premier rus. Putin este vazut insa de analisti si de opinia publica ca fiind "cel mai puternic" dintre cei doi.

Totusi, Medvedev si Putin au declarat ca vor decide care dintre ei va candida la scrutinul prezidential de anul viitor.