Presedintele sudanez Omar al-Bashir, numarul doi din Al-Qaeda Ayman al-Zawahri sau doctorul Aribert Heim, cunoscut pentru experimentele facute la Buchenwald, Mauthausen si alte lagare de concentrare, sunt printre cei mai cautati oameni din lumea la ora actuala, potrivit YahooNews, care citeaza un material AP. "Osama bin Laden a fost ucis, generalul Ratko Mladic a fost capturat. Doi dintre cei mai cautati oameni din lume nu mai sunt pe lista", se scrie in material, care incearca sa raspunda la intrebarea "Cine-i urmatorul?"

Sus: Heim, al-Awlaki; Jos: al-Bashir, al-ZawahriFoto: Colaj / Sursa: Agerpres

Cautati pentru crime de razboi:

Omar al-Bashir - presedintele Sudanului este cautat pentru presupuse crime produse in Darfur.

Ali Kushayb - comandant al unei militii sustinute de guvernul sudanez, cautat si el pentru crime de razboi.

Joseph Kony - liderul Armatei de Rezistenta a Domnului, un grup rebel violent, cunoscut pentru atacuri brutale impotriva civililor din Uganda.

Jean Bosco Ntaganda - "lord al razboiului" din Congo, cautat pentru un masacru etnic din 2002 si pentru ca a fortat copii sa lupte in conflictul armat din zona.

Cautati pentru terorism:

Ayman al-Zawahri - adjunctul lui Osama bin Laden in reteaua Al-Qaeda, pus sub acuzare pentru atentatele cu bomba impotriva ambasadelor americane din Tanzania si Kenya, in 1988.

Anwar al-Awlaki - nascut in America, unui dintre cei mai vizibili islamisti vorbitori de limba engleza.

Adam Yahiye Gadahn - pus sub acuzare in California pentru tradare si pentru sprijinul acordat Al-Qaeda.

Fahd Mohammed Ahmed al-Quso - acuzat de Statele Unite pentru rolul sau in atacul asupra navei USS Colem in Yemen, in 2000. Se crede ca este in Yemen.

Jamel Ahmed Mohammed Ali-Badawi - cautat in legatura cu atentatul impotriva USS Cole in Yemen. A scapat din custodia autoritatilor yemenite, in 2006.

Cautati pentru rolul jucat in al Doilea Razboi Mondial:

Alois Brunner - cel mai important suspect de crime de razboi nazist ce a ramas nepedepsit si despre care se crede ca e inca in viata. Acuzat ca a ajutat la deportarea a zeci de mii de evrei din Europa. A fost vazut ultima oara in Siria, in 2001.

Dr. Aribert Heim - a lucrat la Buchenwald, Mauthausen si alte lagare de concentrare, unde ar fi omorat mii de oameni carora le-a administrat injectii letale. Nu se cunoaste locatia lui actuala.