Fostul director al FMI, acuzat de agresarea sexuala a unei cameriste dintr-un hotel din New York, nu reuseste sa-si inchirieze o casa in metropola americana, fiind refuzat de proprietarii care se tem de "hoardele de ziaristi" ce vor campa, cu siguranta, in fata cladirilor, relateaza myfoxny.com. Dominique Strauss-Kahn continua sa locuiasca intr-un apartament inchiriat pe bulevardul Broadway, la numarul 71, unde a ajuns dupa eliberarea pe cautiune din inchisoare.

Reporteri, in fata locuintei temporare a lui Strauss-KahnFoto: Reuters

Potrivit informatiilor, sederea lui Strauss-Kahn in apartamentul luxos aflat in partea de sud a cartierului Manhattan urma sa fie temporara, sotia sa cautand intre timp o locuinta mai spatioasa.

Pana in acest moment insa, familia sa nu a gasit niciun proprietar care sa doreasca sa le inchirieze locuinta. Potrivit surselor, multi proprietari se tem de "hoardele de ziarist" care, cu siguranta, isi vor stabili tabara in fata cladirii, asteptand sa surprinda imagini cu fostul sef al FMI sau cu sotia acestuia.

Strauss-Kahn este acuzat ca a agresat sexual o camerista de la hotelul Sofitel, la 14 mai. Joia trecute, fostul director de la FMI a fost eliberat pe cautiune, el aflandu-se acum la un domiciliu temporar din Manhattan. Fostul director al FMI nu are o locuinta stabila la New York, fiindca sotia sa a inchiriat un apartament, dar proprietarul s-ar fi razgandit cand a aflat ca in locuinta urmeaza sa stea Strauss-Kahn.

De altfel, actualul domiciliu al lui DSK a devenit atractie turistica, mii de oameni vizitand zilnic locul unde se afla deja sute de ziaristi, cu speranta ca-l vor zari pe fostul sef al FMI sau pe sotia acestuia.

Curtea Suprema a statului New York a emis vinerea trecuta un document care stabileste conditiile in care se realizeaza arestul la domiciliu pentru Dominique Strauss-Kahn, printre acestea fiind plata unei cautiuni in valoare de 1 milion de dolari si a unei garantii de 5 milioane de dolari, arest la domiciliu cu monitorizare electronica si prezenta a cel putin unui gardian inarmat, in permanenta. O notificare trebuie trimisa cu cel putin sase ore inainte ca DSK sa paraseasca locuinta.

Strauss-Kahn va suporta cheltuielile companiei de securitate Stroz Friedberg, responsabila pentru monitorizarea arestului la domiciliu. Stroz Friedberg va monta camere de supraveghere pentru toate caile de acces in locuinta, iar usile vor fi echipate cu alarme. Strauss-Kahn va putea primi pana la maxim patru vizitatori in acelasi timp, iar toti vizitatorii vor fi perchezitionati inainte de intrarea in locuinta.

Compania de securitate va fi responsabila de insotirea lui DSK de fiecare data cand acesta va parasi locuinta.

Strauss-Kahn Not Going Anywhere Yet: MyFoxNY.com