Politistii italieni au reusit sa-l aresteze miercuri pe unul dintre cei mai importanti sefi ai mafiei din Camorra, care era cautat de noua ani de justitia din peninsula, transmite AFP. Giuseppe Dell'Aquila a fost gasit intr-o vila fortificata din Varcaturo, in apropiere de localitatea Napoli, in sudul Italiei.

Dell'Aquila (49 de ani) se afla pe lista celor mai periculosi mafioti cautati de politia italiana, fiind liderul Mallardo e Contini, un grup activ de-a lungul coastei, inter Napoli si Roma, cu interese in sectorul constructiilor.

El este considerat un important jucator din umbra in organizatia Camorra, fiind cel care a intermediat incheierea unei aliante intre mai multe clanuri mafiote rivale.

Giuseppe Dell'Aquila era cautat pentru santaj, jaf si spalare de bani. Salvatore Giuliano, un fost mafiot care a devenit informator al politiei, l-a descris insa pe Dell'Aquila drept un "criminal feroce", care a comis "in jur de o suta de asasinate".

BBC scrie ca, in august 2009, Giuseppe Dell'Aquila a scapat de politisti dupa ce a sarit in mare, in momentul in care ofiterii au efectuat un raid la bordul iachtului sau de lux, in Golful Napoli.

AFP precizeaza ca organizatia Camorra este influenta cu precadere in jurul orasului Napoli, insa detine si o retea internationala vasta ce genereaza anual profituri de miliarde de euro. Camorra este puternica in special in traficul de droguri si in "industria" produselor contrafacute.