Fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, ar fi incercat sa convinga doua angajate ale hotelului Sofitel in care locuia la New York sa-l insoteasca in camera, cu cateva ore inainte de presupusul atac sexual impotriva unei cameriste ce lucreaza la acelasi hotel, transmite New York Post. Strauss-Kahn a fost arestat de autoritatile americane, fiind acuzat de agresiune sexuala.

Foto:

Potrivit unor surse din NYPD, vineri seara, politicianul francez ar fi incercat mai intai sa atraga in camera sa o receptionera VIP, care i-a prezentat apartamentul de la hotelul Sofitel.

Cand au ajuns in camera, Struss-Kahn i-a cerut femeii "atragatoare" sa i se alature pentru un pahar de sampanie, dupa ce isi va termina tura. Femeia a respins invitatia fostului sef al FMI, despre care a spus ca a fost "nepotrivita".

In ziua urmatoare, sambata, Strauss-Kahn a incercat sa atraga in camera sa o receptionera, descrisa ca fiind "o femeie atragatoare care i-a retinut atentia". El a invitat-o in camera sa, unde spunea ca are o sticla de Dom Perignon. Femeia a respins invitatia.

Sursele din NYPD au precizat ca Strauss-Kahn nu a cerut "in mod explicit" femeilor sa faca sex cu el, insa ambele angajate ale hotelului au spus ca avansurile fostului sef FMI au fost "nepotrivite".

Dezvaluirile au fost facute dupa ce anchetatorii americani au interogat toti angajatii hotelului Sofitel, analizand si 48 de ore de inregistrari video. Camerele video au inregistrat si momentul in care Strauss-Kahn a parasit hotelul fara sa-si declare plecarea la receptie.

Dupa momentul in care Strauss-Kahn ar fi incercat sa violeze o camerista, seful FMI s-a imbarcat la bordul unei curse Air France. Publicatia Le Point, care nu citeaza insa nicio sursa, a scris recent ca ultimele cuvinte rostite de fostul sef al FMI inainte de a fi arestat de doi politisti in civil au fost "Ce fund frumos!", in timp ce privea la una dintre stewardesele zborului New York-Paris AF023 de sambata, 14 mai.

Dominique Strauss Kahn a fost arestat, in urma unei acuzatii de agresiune sexuala, formulata de o camerista de la un hotel din New York. Impotriva lui DSK exsta 7 capete de acuzare, intre care tentativa de viol si sechestrare.