Un atac terorist a avut loc la o baza militara, duminica, in Karachi, sudul Pakistanului, o tara ce se confrunta cu un val de atentate savarsite de talibanii aliati ai al-Qaeda, au declarat surse oficiale, relateaza AFP.

"Acesta este un atac terorist. Peste 10 teroristi se afla in interiorul bazei aeriane a Marinei nationale", a spus Sharfuddin Memon, un oficial al Ministerului de Interne.

Doi militari din Marina, inclusiv un ofiter, au fost ucisi in atacul terorist, a anuntat o purtator de cuvant al armatei.

Potrivit unor surse citate de Reuters, numarul atacatorilor ar fi de 15-20 si acestia ar fi atacat trei hangare in care se afla avioane."Unul din cele patru avioane aflate in baza au fost avariate", a spus el.

Martorii au auzit mai multe explozii si impuscaturi, iar deasupra bazei se poate vedea o coloana de fum. "Exista pana in prezent patru morti si cinci raniti, dar numarul lor ar putea creste", a declarat un oficial de securitate sub protectia anonimatului.

Talibanii pakistanezi s-au aliat cu al-Qaeda, care duce o campanie de atentate sinucigase si atacuri comando, soldate cu 4400 de morti in ultimiii patru ani in toata tara. Gruparea terorista a promis sa razbune moartea lui Osama bin Laden, ucis pe 2 mai de fortele speciale americane.

Talibanii critica sprijinul acordat Washingtonului de Islamabad in "razboiul impotriva terorismului" si acuza guvernul pakistanez si armata ca au fost complice la raidul mortal care l-a ucis pe seful al-Qaeda.

Ei au jurat sa se razbune prin intensificarea campaniei de atentate cu bomba, care vizeaza in special fortele guvernamentale si de securitate si interesele Statelor Unite.