Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, si-a luat duminica angajamentul de a lucra impreuna cu presedintele Barack Obama la o modalitate de a reinnoi negocierile pentru pace cu palestinienii, informeaza Reuters.

Netanyahu a facut declaratia in contextul in care, in urma cu doua zile, s-a declarat dezamagit de discursul de joi al lui Obama, in care acesta a declarat ca frontierele Israelului si ale viitorului stat palestinian ar trebui fondate pe cele din 1967.

"Printre altele, acest lucru inseamna ca Israelul nu trebuie sa se retraga in spatele liniilor din 1967, care sunt de neaparat si care ar lasa mare parte din populatia israeliana dincolo de aceste linii", a precizat atunci Netanyahu.

Obama a reafirmat duminica, in fata principalului grup de lobby pro-israelian din Statele Unite, ideea sa a unui stat palestinian bazat pe linii din 1967, insa a dorit sa dea asigurari ca angajamentul fata de Israel este "de fier".

"Chiar daca putem sa fim in dezacord uneori, asa cum prietenii pot fi, legaturile intre SUA si Israel sunt inalterabile, iar angajamentul Statelor Unite fata de securitatea Israelului este de nezdruncinat", a asigurat liderul american.

Ca reactie la aceasta noua declaratie, Netanyahu a dat un comunicat, spunand: "Sunt un partener al dorintei presedintelui Obama de a promova pacea si apreciez eforturile sale din trecut si din prezent pentru a atinge acest obiectiv. Sunt hotarat sa lucrez cu Presedintele Obama pentru a gasi cai de a reinnoi negocierile de pace".