Noi acuzatii de hartuire si agresiune sexuala la adresa lui Dominique Strauss-Kahn au fost scoase la iveala, din partea unor oficiali ai Fondului Monetar International si altor angajate ale hotelului Sofitel, potrivit Sunday Telegraph, care pun si mai multe presiune pe umerii fostului sef FMI.

In timp ce Strauss-Kahn si-a petrecut prima zi intr-un apartament inchiriat din New York, dupa ce a fost eliberat pe cautiune de 1 milion de dolari, mai multe noi acuzatii au reiesit, informeaza The Telegraph in editia electronica.

- Fostul sef FMI, in varsta de 62 de ani, ar fi pus presiune pe o functionara asiatica maritata de la FMI pentru a intretine relatii sexuale cu el, a declarat un fost oficial al Fondului pentru publicatia britanica. Acuzatia a fost adusa la cunostinta acestuia de sotul functionarei. Aceasta nu a facut o plangere, pentru ca se temea sa nu isi piarda slujba. Cand contractul i-a expirat, aceasta a plecat de la FMI.

- Alte doua angajate de la Sofitel au declarat anchetatorilor ca DSK le-a facut avansuri. Imediat dupa ce s-a cazat, a sunat la receptie si i-a cerut receptionistei sa bea ceva cu el.

- La un moment dat, un oficial FMI ar fi platit o femeie care lucra la o alta institutie internationala din Washington pentru a pastra tacerea cu privire la o aventura pe care cei doi au avut-o.

- Un fost oficial FMI a contestat rezultatele unei investigatii interne, care l-a "scapat" pe DSK de acuzatii de hartuire si abuz, in urma unei aventuri pe care acesta a avut-o cu o economista ungara maritata, Piroska Nagy, in ianuarie 2008. Nagy a plecat din FMI pentru o slujba la Londra. "Era clar ca s-a simtit sub presiune. (Demisia) nu-i statea in firea. Toata lumea stia asta", a declarat oficialul.

Avocatii lui DSK nu au dorit sa comenteze aceste noi acuzatii, care nu se adauga la cea pentru care este judecat insa pot fi folosite pentru a se contura un profil al comportamentului sau.

Fostul sef FMI se afla intr-un apartament inchiriat din New York, unde poate primi vizite din partea sotiei, Anne Sinclair, si a fiicei sale Camille, studenta la Columbia. Poate primi de asemenea ingrijiri medicale si are dreptul la o ora de rugaciune pe saptamana.

Cautiunea a fost platita de Sinclair, care pe langa cei 1 milion de dolari a oferit si o garantie de 5 milioane de dolari prin casa sa din Georgetown ca Strauss-Kahn nu va incerca sa paraseasca SUA.

Citeste si: