Presedintele Barack Obama a precizat ca ar ordona o operatie similara celei in care a fost ucis Osama Bin Laden, daca un alt lider terorist ar fi descoperit in Pakistan, relateaza BBC.

Obama a declarat ca SUA tine cont de caracterul suveran al statului Pakistan, insa Statele Unite nu pot permite ca "planuri active sa fie realizate fara ca noi sa actionam".

Asasinarea liderului al-Qaeda pe 2 mai intr-un oras garnizoana din Pakistan a tensionat relatiile dintre cele doua state aliate.

Intrebat ce ar face daca unul dintre liderii al-Qaeda sau liderul taliban Mullah Omar ar fi descoperit undeva in Pakistan, Obama a declarat ca ar repeta operatiunea unilaterala.

"Treaba noastra este sa asiguram securitatea SUA. Respectam caracaterul suveran al Pakistanului. Dar nu putem sa lasam pe cineva care planuieste activ sa ucida oameni de-ai nostri sau ai aliatilor," a spus Obama intr-un interviu.

Descoperirea ca Bin Laden s-a aflat in Pakistan, in Abbottabad - oras in care se afla principala academie militara pakistaneza, a pus intr-o lumina proasta armata pakistaneza si a dus la noi suspiciuni potrivit carora Bin Laden s-ar fi bucurat de protectie din partea unor membri ai fortelor de securitate de aici.

Guvernul de la Islamabad a negat vehement aceste acuzatii. Parlamentul a aprobat o rezolutie care presupune ca tara "nu va mai tolera astfel de actiuni, iar repetarea unor masuri unilaterale ar putea avea consecinte grave pentru pacea si securitatea din regiune si din lume".