Sotia si fiica liderului libian Muammar Gaddafi au fugit in Tunisia, a asigurat joi secretarul de stat american, Hillary Clinton, intr-un interviu pentru CBS, potrivit AFP.

Clinton a precizat ca presiunea internationala asupra regimului colonelului Gaddafi "permite progrese lente dar constante".

"Presiunea asupra regimului lui Gaddafi a crescut pana la punctul in care sotia si fiica sa au fugit din tara in Tunisia (...) in ultimele 48 de ore," a declarat seful diplomatiei americane.

"Ministrul petrolului a dezertat", a adaugat ea.

Autoritatile tunisiene au negat vehement informatiile potrivit carora Sofia si Aicha, sotia respectiv fiica lui Gaddafi, s-ar fi refugiat in Tunisia. "Niciun membru al familiei Gaddafi nu a trecut frontiera tunisiana" cu Libia, a declarat o sursa guvernamentala.

In ceea ce-l priveste pe Shukri Ghanem, ministrul petrolului, acesta ar fi parasit pe 14 mai Libia si se afla in Tunisia, potrivit unei surse guvernamentale de la Tripoli. Dupa ce a stat la un hotel din Djerba, in sudul tarii, acesta ar fi plecat catre o destinatie necunoscuta.