Ultimele cuvinte rostite de fostul sef al FMI Dominique Strauss-Kahn inainte de a fi arestat au fost "Ce fund frumos!", in timp ce privea la una dintre stewardesele zborului New York-Paris AF023 de sambata, 14 mai, scrie Le Point, care nu citeaza insa nicio sursa.

Potrivit saptamanalului francez, aceste vorbe au fost spuse cu glas tare si au fost ultimele rostite de ex-favoritul la alegerile prezidentiale din Franta, inainte de a fi invitat de doi politisti sa paraseasca aeronava.

Echipajul nu si-a dat seama ca se intampla ceva anormal, deoarece cel care era inca directorul general al FMI ii avertizase ca urmeaza sa i se aduca de la hotel telefonul mobil, pe care il uitase in camera.

Comandantul de zbor ii spusese insa ca nu poate intarzia decolarea doar pentru a astepta telefonul mobil.

Nimeni nu a fost mirat cand doi barbati imbracati in civil s-au prezentat in avion, cu insigna Port Authority, intreband de Dominique Strauss-Kahn. Pareau ca doresc sa transmita o informatie confidentiala. Ceea ce explica si de ce DSK i-ar fi urmat fara vreo reticenta aparenta.

Un incident ar fi putut totusi sa alerteze membrii echipajului. Cu cateva minute inainte ca DSK sa fie scos din avion, toate telefoanele mobile au ramas fara semnal. Le Point presupune ca politia nu a dorit ca cineva sa-l avertizeze pe DSK ca ar putea fi arestat.

Citeste si: