Talibanii au ucis joi 36 de angajati - afghani si pakistanezi - ai unei societati de constructii, intr-un atac care a durat mai multe ore, in plina noapte, in estul Afghanistanului, a anuntat compania, citate de AFP.

Acesta este cel mai sangeros atac de la asaltul unui comando taliban asupra unei banci din Jalalabad (est), unde politistii veneau sa-si ridice salariile, atac soldat cu 38 de morti, in 20 februarie.

"36 dintre angajatii nostri au fost ucisi si un mare numar raniti", a declarat directorul societatii de constructii rutiere Galaxy Sky, Noorullah Bidar.

Paznici, ingineri si muncitori figureaza printre victime, a precizat el. Complexul este situat in apropierea unui santier rutier din provincia Paktia.

Atacul a inceput la ora 2.00 noaptea (21.30 GMT) iar luptele dintre gardienii societatii si talibani au durat mai multe ore.

Directorul Galaxy Sky a precizat ca nu stie care sunt motivele atacului. In 2009, un atentat sinucigas comis in aceeasi zona a ucis 16 dintre muncitorii societatii, care lucrau la acelasi proiect rutier. "Fac asta pentru a ne impiedica sa reconstruim Afghanistanul", a apreciat el.

Un purtator de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a revendicat atacul si a sustinut ca atacatorii au ucis 40 de angajati. Acesta nu a precizat nici pierderile in randul atacatorilor si nici motivele atacului.

Purtatorul de cuvant al guvernatorului din Paktia spune ca opt talibani au fost ucisi.

Provincia Paktia este situata la granita cu Waziristanul de Nord, in zonele tribale pakistaneze.

Ca si provinciile vecine Paktika si Khost, Paktia este unul dintre bastioanele retelei Haqqani, una dintre principalele miscari ale rebeliunii talibane.