O noua teorie a conspiratiei in cazul lui Dominique Strauss-Kahn circula in presa franceza. Deputatul socialist francez Claude Bartolone a declarat, intr-o emisiune televizata, ca Dominique Strauss-Kahn i-ar fi marturisit, pe 29 aprilie, ca se teme de faptul ca Franta si Rusia ar pregati o conspiratie in incercarea de a-l schimba de la conducerea FMI inainte sa apuce sa isi anunte candidatura la presedintia Frantei, potrivit Le Nouvel Observateur.

"Atentie, trebuie sa fim foarte atenti, telefonul ar putea fi ascultat. Stiu bine ca Rusia, si in special Vladimir Putin, sunt aliatii Frantei in incercarea de a ma schimba de la conducerea FMI fara a putea fi in situatia sa imi anunt candidatura la presedintia Frantei", a povestit Claude Bartolone ca i-ar fi spus fostul director al FMI, pe 29 aprilie.

"Cred ca ar fi o greseala pentru toti daca s-ar ajunge sa fiu de la conducerea FMI in loc sa parasesc Fondul in mod corespunzator si sa nu pot candida", mai spunea, in aceeasi discutie, Dominique Strauss-Kahn.

Claude Bartolone a incheiat transmitandu-le celor care il critica in aceste zile pe DSK: "In acest context, cred ca toti cei care vorbesc despre el ar trebui sa taca."