​Presa rusa este dezamagita de conferinta de presa a presedintelui Medvedev la care acesta a adunat peste 800 de jurnalisti, insa nu a raspuns la "principala intrebare", legata de intentiile sale in ceea ce priveste alegerile prezidentiale din 2012. "Intalnirea lui Medvedev cu peste 800 de jurnalisti a fost bizara", scrie cotidianul Vedomosti, potrivit AFP.

Dmitri MedvedevFoto: Reuters

Contrar asteptarilor, presedintele rus nici nu si-a prezentat proiectele de viitor, nici nu si-a facut bilantul, scriu jurnalistii rusi, in conditiile in care cei mai multi dintre ei asteptau la aceasta conferinta un raspuns din partea lui Dmitri Medvedev la intrebarea legata de o eventuala candidatura a sa la alegerile din 2012.

La inceputul acestei luni, deputatul rus Konstantin Zatulin afirma ca Dmitri Medvedev intentioneaza sa isi prelungeasca sederea la Kremlin, iar oamenii lui au demarat deja o campanie de subrezire a pozitiei premierului Vladimir Putin in tandemul de guvernare.

Divergentele dintre Medvedev si Putin au iesit la iveala de multe ori in ultima perioada, cei doi demnitari afisand puncte de vedere diferite, inclusiv referitor la operatiunea militara impotriva regimului libian, initiata de Consiliul de securitate al ONU.

Putin si Medvedev au condus impreuna Rusia dupa ce acesta din urma i-a succedat lui Putin la scaunul prezidential in 2008, dupa doua mandate consecutive de sef al statului ale actualului premier rus. Putin este vazut insa de analisti si de opinia publica ca fiind "cel mai puternic" dintre cei doi.

Totusi, Medvedev si Putin au declarat ca vor decide care dintre ei va candida la scrutinul prezidential de anul viitor.