Socialistul Francois Hollande, unul dintre pretendentii la investitura partidului sau pentru alegerile prezidentiale din 2012 din Franta, este marele favorit pentru primul tur, dar actualul presedinte Nicolas Sarkozy ar reusi sa ajunga in turul doi indiferent cine va fi adversarul sau din Partidul Socialist, potrivit unui sondaj Ipsos publicat joi si citat de AFP.

Nicolas SarkozyFoto: AGERPRES

Potrivit acestei anchete realizata pentru France Television, Radio France si Le Monde dupa iesirea din carti a fostului sef al FMI Dominique Strauss-Kahn, 29% dintre persoanele intervievate ar vota pentru fostul prim secretar al PS in primul tur, 27% pentru Martine Aubry, lidera socialistilor, si 16% pentru Segolene Royal.

Presedintele Sarkozy ar obtine cel mai bun scor (21%) impotriva actualului prim secretar al PS (27%) si doar 19% daca va candida impotriva lui Francois Hollande (29%) sau a fostului candidat socialist la prezidentialele din 2007, Segolene Royal (16%).

In cazul in care Segolene Royal va fi investita pentru candidatura din partea PS, Marine Le Pen, lidera extremei dreapta (FN) va obtine un scor aproape egal cu seful statului (18% fata de 19%).

Presedintele FN obtine un scor situat in intervalul 17 - 18% in primul tur indiferent de numele contracandidatilor.

Ecologistul Nicolas Hulot obtine 13% daca va candida Segolene Royal si doar 11% daca din partea socialistilor va candida Martine Aubry sau Francois Hollande.

Jean-Louis Borloo (Partidul Radical) ar obtine 12% in cursa cu Royal si 9% impotriva lui Aubry sau Hollande.

Sondajul Ipsos/logicas Business Consulting a fost realizat in 18 mai pe un esantion de 1.014 persoane, interogate telefonic.