Nafissatou Diallo, femeia care l-a acuzat pe DSK de agresiune sexuala, este descrisa drept o "mama celibatara exemplara". Deocamdata, femeia se afla sub protectia autoritatilor americane iar putinele informatii despre ea provin de la vecini, rude sau prieteni: musulmana practicanta, angajata model, mama celibatara, scrie France Soir, in editia electronica.

Duminica dupa-amiaza, cinci barbati au fost prezentati in fata ei pentru identificarea presupusului agresor, la comisariatul din Harlem. Ea l-a desemnat pe numarul 3, Dominique Strauss-Kahn.

Potrivit marturiei acestei angajate a hotelului Sofitel din New York, ea ar fi intrat sambata in apartamentul 2806, crezand ca este liber, in timp de DSK facea un dus. Favoritul sondajelor la urmatoarele alegeri prezidentiale din Franta s-ar fi aruncat atunci pe ea si ar fi incercat sa o violeze. Seful FMI neaga aceste acuzatii.

"Foarte putin seducatoare" sau "foarte frumoasa"

Deoacamdata, nu se stiu prea multe desprea aceasta femeie, a carei identitate si figura sunt ascunse de autoritatile americane. Intr-o prima etapa, a fost numita "Ofelia", posibil un pseudonim utilizat la hotel. Adevarata sa identitate, potrivit mediei, ar fi Nafissatou Diallo.

Singura certitudine: "Nafi" este o femeie de culoare, in varsta de 32 de ani. Potrivit mai multor marturii, ca origine ar fi din Senegal sau Guineea. In orice caz, ar proveni din vestul Africii. Potrivit informatiilor, ea ar vorbi limba franceza, ar fi o "musulmana practicanta", spune unul dintre vecinii sai, si ar purta valul islamic.

Nimeni nu i-a vazut inca figura. Se spune ca politistii americani ar fi negociat cu ziaristii pozele cu DSK incatusat in schimbul promisiunii ca vor lasa in pace presupusa victima.

Avocatii sefului FMI au lasat sa se inteleaga ca au fost surprinsi sa vada o femeie "prea putin seducatoare" la identificarea din sectia din Harlem.

O versiune dezmintita de un sofer de taxi care citeaza un valet al hotelului: "Este o femeie de 30 de ani, cu sani mari si fese frumoase". Rosie, o prietena citata de RTL, descrie "o femeie foarte frumoasa" si generoasa, "isi daruieste intreaga inima celorlalti".

Angajat model

Potrivit New York Daily News, "Nafi" are o inaltime de 1,80 m. Mama celibatara, locuieste de cateva luni in Bronx (nordul New York-ului) cu fiica sa de circa zece ani.

Potrivit tabloidului, unul dintre apropiatii sai o descrie drept o persoana "foarte discreta" si subliniaza ca este "o femeie bine". Citat de New York Times, portarul imobilului din caramizi rosii in care locuieste a povestit ca Nafi si-a amenajat recent apartamentul.

"De fiecare data cand o vad ma bucur", spune o vecina. "Nu a facut niciodata probleme. Nici zgomot. Totul merge bine. Acelasi lucru si la locul de munca, la Sofitel. "Este o femeie bine, foarte agreabila, foarte prietenoasa. Acum, este in stare de soc", confirma una dintre colegele sale, pentru New York Post. Alte amanunte sunt dificil de aflat. "Conducerea hotelului ne-a cerut sa nu-i punem prea multe intrebari pentru ca este foarte afectata. Ne-au spus: "Doar luati-o in brate cand revine!"

Conducerea hotelului a precizat, intr-un comunicat, ca femeia avea o conduita exemplara la locul de munca. "Angajata noastra lucreaza la Sofitel New York de trei ani si suntem deplin satisfacuti de munca sa si de comportamentul sau", a declarat pentru AFP directorul general al hotelului, Jorge Tito.

Cazier virgin

Femeia de serviciu, care nu are antecedente judiciare, nu se mai intalnise cu DSK pana la acel moment, potrivit presei americane. Acum, "Nafi" se ascunde. Politistii au plasat-o sub protectie intr-o locatie care este tinuta secreta.

"Este foarte obosita si are nevoie sa se odihneasca", povesteste fratele sau, pentru NY Post. Administrator al unei cafenele din Harlem, el se declara deranjat atunci cand citeste presa franceza, unde se discuta des despre un posibil complot pentru discreditarea favoritului sondajelor la prezidentiale. "Nu este drept. Sora mea este o femeie corecta, nu ar fi capabila de asa ceva".