A doua fosta sotie a sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, cu care acesta si-a petrecut 10 ani din viata, nu gaseste cuvinte sa descrie mentinerea in arest preventiv a barbatului cu care si-a impartit viata in anii '80, scrie Le Parisien in editia electronica. Ea considera arestarea fostului sau sot "ingrozitoare, abracadabranta".

"El a propus sa lase pasaportul, toate documentele de identitate si o cautiune in valoare de un milion de dolari. Cum sa consideri aceste garantii insuficiente?", a afirmat Brigitte Guillemette, specialista in comunicare. Ea a dorit sa nu spuna "prea multe, pentru a o lasa pe Anne (Sinclair, sotia lui Strauss-Kahn din 1991) si pe avocatii lui Dominique sa vorbeasca", scrie sursa citata.

Brigitte Guillemette este mama unuia dintre cei patru copii ai lui Strauss-Kahn, Camille, cea cu care DSK a luat pranzul la New York, imediat dupa presupusa agresiune asupra angajatei hotelului Sofitel. Ea a fost de acord sa-si spuna opinia asupra acuzatiilor care planeaza asupra celui cu care s-a casatorit in anul 1986.

"Faptele care sunt relatate de politia americana nu sunt compatibile cu barbatul pe care eu il cunosc si cu care am trait timp de peste zece ani", a explicat Guillemette, director general al Euroscope Consulting, un grup de consiliere pentru dezvoltarea intreprinderilor. Ca si alti apropiati ai lui Strauss-Kahn, Brigitte Guillemette nu neaga ca fostul ei sot este atras de femei, "dar acest lucru nu inseamna ca ar fi putut face ceea ce i se reproseaza. Cred ca nu l-am vazut niciodata sa incuie o usa cu cheia. Este o persoana blanda, violenta nu face parte din temperamentul sau. Are multe alte defecte, dar nu acela", a comentat mama lui Camille.

"Va imaginati ca un tata poate sa faca ceea ce i se reproseaza si ca merge, cateva minute mai tarziu, sa ia pranzul ca fiica sa?", a continuat aceasta. Fiica sa urmeaza studii de doctorat la Universitatea Columbia, in New York.

"Nu are niciun sens. Este de neconceput si imposibil", a subliniat cea de a doua sotie a lui DSK.

Ea refuza insa sa comenteze teza unui complot. "De la arestare, am constatat ca politistii au schimbat versiunea. La inceput au spus ca faptele s-au petrecut in jurul orei 13.00. Cand au aflat ca era imposibil, pentru ca la acea ora Dominique lua pranzul cu fiica sa, au spus ca totul s-a intamplat la pranz", a spus ea.

Referitor la acuzatiile de agresiune sexuala pe care i le aduce jurnalista Tristane Banon, nimeni altcineva decat fina sa, Guillemette a declarat ca nu intelege de ce tanara a "hotarat sa depuna plangere la mai multi ani dupa fapte".

"Acum este de evitat o catastrofa: anii de inchisoare. Si singura solutie este sa se tina tare, sa nu clacheze", a conchis fosta sotie a sefului FMI care va merge la New York saptamana viitoare.