Cei mai multi dintre francezi (57%) cred ca Dominique Strauss-Kahn (DSK), acuzat de tentativa de viol si de agresiune sexuala de o angajata a unui hotel din New York, este "victima unui complot", potrivit unui sondaj al institutului CSA, publicat miercuri si citat de Agerpres.

In schimb, 32% dintre ei estimeaza ca socialistul francez, pana in prezent favorit la alegerile prezidentiale din 2012, nu este victima unui complot, in timp ce 11% nu se pronunta, potrivit acestei anchete pentru canalele media BFM-TV, RMC si 20 Minutes.

Printre simpatizantii socialisti, 70% cred intr-un complot impotriva directorului general al FMI, 23% nu cred, iar 7% nu se pronunta.

Pe de alta parte, 52% dintre persoanele intervievate considera ca politicienii au avut in general un comportament responsabil in acest scandal, iar 38% cred contrariul. Conducatorii Partidului Socialist au fost "mai degraba responsabili" pentru 57% dintre francezii interogati, spre deosebire de 31% care gandesc invers.

Sondajul a fost realizat prin telefon luni, 16 mai, pe un esantion national reprezentativ de 1.007 persoane in varsta de peste 18 ani.