Sediul Ministerului anticoruptie din Tripoli, precum si cladirea serviciilor de securitate interna erau in flacari, marti dimineata, dupa raiduri ale NATO - relateaza France Presse.

Mai multi functionari au fost raniti, dupa cum a anuntat ministrul Inspectiei si Controlului Popular, aflat la fata locului. Cele doua institutii sunt situate intr-un cartier rezidential din centrul orasului, in apropierea locuintei colonelului Muammar Gaddafi.

Corespondentul agentiei franceze de stiri relateaza ca pompierii se luptau inca cu flacarile care devastau cele doua cladiri situate una in fata celeilalte. Anterior, doua explozii au fost auzite in jurul orei locale 1.30.

Activitatea Ambasadei Romaniei la Tripoli a fost suspendata

Romania a decis suspendarea activitatii Ambasadei de la Tripoli incepand cu data de 14 mai si repatrierea intregului personal roman, in urma deteriorarii constante a situatiei de securitate din Libia, inclusiv in capitala tarii, informeaza un comunicat transmis luni de Ministerul Afacerilor Externe. MAE recomanda cetatenilor romani sa evite in continuare calatoriile de orice natura in Libia.

Potrivit MAE, "cetatenii romani care se mai afla pe teritoriul libian sunt sfatuiti sa paraseasca neintarziat aceasta tara, iar in caz de necesitate pot solicita sprijin la reprezentantele diplomatice si consulare ale statelor membre UE (Republica Ungara si Republica Cipru), care mai functioneaza in Libia, la Birourile Crucii Rosii Internationale, precum si, contactand Directia Relatii Consulare din Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti, la urmatoarele coordonate: Telefon + 40 (0) 21 310 85 98; + 40 (0) 21 319 68 80; + 40 (0) 21 431 13 39 / Fax + 40 (0) 21 319 21 55 / E-mail: drco@mae.ro".