Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca va organiza, luni, o reuniune extraordinara informala a Consiliului de administratie, pentru a fi pus la curent cu privire la stadiul urmaririi judiciare declansate impotriva directorului general, Dominique Strauss-Kahn, transmite AFP.

"Boardul FMI este programat sa se reuneasca intr-o sedinta informala in aceasta dupa-amiaza (luni, n.r.) pentru a fi informat cu privire la recentele evenimente de la New York", a informat institutia de la Washington intr-un comunicat.

Un judecator new-yorkez a ordonat, luni, incarcerarea sefului FMI Dominique Strauss-Kahnsi a refuzat sa-l elibereze in schimbul unei cautiuni de un milion de dolari, la doua zile dupa arestarea sa, in urma unei acuzatii de agresiune sexuala formulata de o camerista a unui hotel din New York.

Cele sapte capete de acuzare formulate impotriva lui Strauss-Kahn - inclusiv pentru "act sexual criminal", tentativa de viol si sechestrare - ii pot aduce sefului FMI o pedeapsa maxima de 74 de ani si trei luni de inchisoare, se arata in documentele judiciare, consultate de AFP.

O noua infatisare in fata instantei a fost programata pentru vineri, 20 mai.

Dominique Strauss-Kahn a sustinut ca este nevinovat si nu si-a exprimat pana acum intentiile sale cu privire la pozitia sa in cadrul FMI. Atributiile sale au fost preluate interimar de prim-adjunctul sau, americanul John Lipsky.

O reuniune "informala" inseamna ca boardul FMI nu intentioneaza neaparat sa ia o decizie sau sa comunice despre cum va actiona in continuare. Consiliul de administratie este cel care are puterea de a declansa proceduri disciplinare impotriva directorului general, in cazul unor incalcari grave ale codului de conduita al functionarilor institutiei.