Dominique Strauss-Kahn a ajuns luni la tribunalul din New York unde va fi prezentat in fata unui judecator (in jurul orei 18.00, ora Romaniei). Procurorul ar putea cere o cautiune de doua milioane de dolari, informeaza bfmtv.com.

Pasaportul sefului FMI a fost retinut, iar el va fi obligat sa poarte o bratara electronica, mai scrie sursa citata.

UPDATE - Patru jurnalisti straini transmit pe Twitter ce se intampla in sala de judecata. Urmareste relatarile lor pe adresele:

Vom reveni cu amanunte.

Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a fost arestat sambata la New York, pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare. Strauss-Kahn poate primi o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare, daca justitia americana il declara vinovat de viol.

Christopher Mesnooh, avocat la barourile din New York si din Paris, a declarat: "Mi se pare de neconceput ca Dominique Strauss-Kahn sa fie inchis. Eventuala sa eliberare ar putea fi decisa pe cautiune. Magistratii i-ar putea interzice sa paraseasca statul New York, respectiv Statele Unite, retinandu-i pasaportul. Este procedura normala".

Avocatul american, citat de France Soir, tine totusi sa precizeze ca in Statele Unite, ca si Franta, DSK "beneficiaza de prezumtia de nevinovatie".

Si totusi, daca judecatorii il declara vinovat, omul politic, care nu beneficiaza de nicio imunitate in calitate de angajat al FMI, risca pana la 20 de ani de inchisoare. "Daca se confirma, acuzatiile impotriva lui sunt foarte grave", spune Christopher Mesnooh.