O strada principala din centrul Londrei, in apropiere de Buckingham Palace, a fost inchisa din cauza unei alerte de securitate, luni, in ajunul vizitei pe care regina Elisabeta a II-a o va intreprinde in Irlanda si cu o saptamana inaintea vizitei presedintelui american Barack Obama in Marea Britanie, relateaza Reuters.

UPDATE: Politia britanica a confirmat ca se afla in stare de alerta dupa ce a fost primita o amenintare cu bomba, vizand centrul Londrei. Sky News transmite ca avertismentul a venit din partea disidentilor republicani irlandezi.

"O amenintare cu bomba privind centrul Londrei a fost primita azi. Amenintarea nu precizeaza cu exactitate locul si ora", a anuntat politia londoneza intr-un comunicat. "Nivelul de alerta privind terorismul irlandez nu a crescut si ramane substantial", se mai spune comunicatul.

Intr-un incident separat, politia londoneza a efectuat o explozie controlata pentru a distruge un pachet suspect descoperit pe o alta strada centrala din Londra, desi ulterior s-a dovedit a fi o alarma falsa, a declarat un purtator de cuvant al politiei.