Sotia directorului FMI Dominique Strauss-Kahn a respins duminica acuzatiile de agresiune sexuala pe care autoritatile din New York le-au formulat la adresa sotului sau, transmite Reuters. Anne Sinclair "nu crede nicio secunda acuzatiile aduse sotului sau", se precizeaza intr-o mesaj prezentat de televiziunea franceza BFM. Directorul FMI a fost retinut de catre autoritatile americane sambata, cu cateva minute inaintea de a decola spre Paris de pe aeroportul international John F. Kennedy din New York, fiind acuzat ca a agresat sexual o menajera de la un hotel din centrul metropolei americane.

Strauss-Kahn si Anne Sinclaire, la Palatul Parlamentului (2010)Foto: Agerpres

"N-am nicio indoiala ca nevinovatia lui va fi dovedita. Fac apel la retinere si la decenta", se spune intr-un comunicat trimis postului francez de sotia directorului FMI.

Celebra jurnalista de televiziune Anne Sinclair este cea de-a treia nevasta a lui Strauss-Kahn.

Pana duminica dimineata la ora 08:00 (ora Romaniei), Sinclaire nu postase nimic despre acest incident pe blogul ei, desi dupa scandalul din 2008, eaii luase apararea sotului ei, declarand ca se iubesc ca in prima zi si ca o aventura de o seara a sotului nu le va destrama relatia.

Strauss-Kahn risca 25 de ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat.