Liderul Partidului Socialist din Franta, principala formatiune de opozitie, a declarat duminica ca arestarea la New York, pentru agresiune sexuala, a lui Dominique Strauss-Kahn, posibil candidat la alegerile prezidentiale din 2012, este "o lovitura distrugatoare", relateaza Reuters. Martine Aubry a facut apel la "unitatea partidului" in contextul arestarii si punerii sub acuzare a lui Strauss-Kahn.

"Vestea pe care am primit-o aseara de la New York ne-a lovit ca un traznet", a spus Aubry intr-o declaratie de presa. "Le cer socialistilor sa ramana uniti si chibzuiti", a precizat ea, adaugand ca "este vital sa fie respectata prezumtia de nevinovatie".

Analistii se asteapta ca Aubry sa candideze in competitia interna din Partidul Socialist din Franta, in urma careia se va decide candidatul la prezidentiale. Pana in prezent, si-au anuntat candidaturile Francois Hollande si Segolene Royal, iar Dominique Strauss-Kahn este considerat un posibil competitor si cel mai in masura sa-l invinga in alegeri pe actualul lider de la Elysee, conservatorul Nicolas Sarkozy.

Directorul FMI a fost retinut de catre autoritatile americane sambata, cu cateva minute inaintea de a decola spre Paris de pe aeroportul international John F. Kennedy din New York, fiind acuzat ca a agresat sexual o menajera de la un hotel din centrul metropolei americane.