​Un muncitor care transporta materiale pentru decontaminarea apei radioactive de la centrala de la Fukushima a murit pe neasteptate sambata, anunta Channelnewsasia.com. Barbatul in varsta de 60 de ani a lesinat in timpul lucrului si a fost transportat imediat la spital, insa nu a mai putut fi salvat. Purtatorul de cuvant al Tokyo Electric Power (TEPCO) a anuntat insa ca in corpul barbatului nu au fost gasite urme de contaminare radioactiva, in conditiile in care acesta purta, la centrala Fukushima, un costum de protectie.

Cauza mortii nu a fost stabilita deocamdata, a mai precizat reprezentantul TEPCO.

Situata la 250 de kilometri de Tokyo, centrala nucleara de la Fukushima a fost grav afectata de seismul cu magnitudinea de 9 grade care a zguduit Japonia pe data de 11 martie.

In zona centralei de la Fukushima, radiatiile se afla si acum, la doua luni de la cutremurul din 11 martie, la un nivel periculos.

Reprezentantii Tokyo Electric Power (Tepco), operatorul centralei nucleare, au anuntat in aprilie ca in jur de 3 luni vor fi necesare pentru a reduce radioactivitatea provenita de la centrala nucleara de la Fukushima si intre 6 si 9 luni pentru a readuce toate reactoarele sub control.