Fostul presedinte american George W. Bush a comentat public, pentru prima oara, uciderea liderului terorist Osama bin Laden, afirmand ca, atunci cand a fost sunat de Barack Obama pentru a fi pus la curent cu eliminarea sefului Al-Qaeda, "se afla la restaurant si manca sufleu", relateaza ABC. "Moartea lui Osama este o victorie mare in razboiul impotriva terorismului", a comentat fostul lider de la Casa Alba, aflat la o conferinta a managerilor de fonduri de investitii, desfasurata la Las Vegas.

George W. BushFoto: AGERPRES

"Mancam sufleu la restaurantul Rise, cu Laura si doi prieteni", a spus Bush, intrebat ce facea in momentul in care a fost sunat de presedintele Obama.

"M-am scuzat si m-am dus acasa, pentru a vorbi la telefon. Obama mi-a zis simplu: Osama bin Laden e mort", a relatat Bush, in fata celor 1.800 de persoane stranse la Bellagio.

Fostul presedinte a spus ca Obama i-a descris in detaliu operatiunea de comando impotriva resedintei lui bin Laden din Pakistan si decizia lui de a ordona atacul. Bush i-a spus lui Obama ca a fost "o veste buna".

Intrebat cum s-a simtit dupa ce a aflat vestea, Bush a spus ca "nu a fost fericit", explicand ca a lansat campania de vanare a liderului terorist "nu manat de ura, ci pe baza rationamentului corect".

Bush a spus ca moartea lui Osama este "intr-un final, o victorie pentru poporul american" si o "victorie importanta in razboiul impotriva terorismului".

Fostul presedinte a spus ca serviciile de informatii merita toate laudele si a felicitat membrii Team Six a Navy SEAL, despre care a spus ca sunt "minunati, priceputi, talentati si curajosi".

ABC precizeaza ca fostul preseedinte nu si-a arogat deloc merite legate de uciderea sefului Al-Qaeda, in ciuda faptului ca el a fost cel care a declansat campania de capturare a lui bin Laden. Dupa ce Barack Obama a anuntat uciderea liderului terorist, Bush a stat deoparte de lumina reflectoarelor, refuzand cererile de interviuri, precum si invitatia lui Obama de a merge la Ground Zero din New York pentru a se intalni cu familiile victimelor.