​Monopolizarea puterii din Rusia de catre un singur om este periculoasa pentru o tara care a cunoscut deja razboiul civil din cauza unui astfel de regim, a declarat, vineri, presedintele rus Dmitri Medvedev, potrivit AFP. Declaratia liderului de la Kremlin vine intr-un moment in care Vladimir Putin este pe punctul de a crea o coalitie electorala puternica, in vederea alegerilor legislative din luna decembrie.

Medvedev si PutinFoto: Agerpres

La inceputul acestei luni, deputatul rus Konstantin Zatulin afirma ca Dmitri Medvedev intentioneaza sa isi prelungeasca sederea la Kremlin, iar oamenii lui au demarat deja o campanie de subrezire a pozitiei premierului Vladimir Putin in tendemul de guvernare.

Divergentele dintre Medvedev si Putin au iesit la iveala de multe ori in ultima perioada, cei doi demnitari afisand puncte de vedere diferite inclusiv referitor la operatiunea militara impotriva regimului libian, initiata de Consiliul de securitate al ONU.

Putin si Medvedev au condus impreuna Rusia dupa ce acesta din urma i-a succedat lui Putin in scaunul prezidential in 2008, dupa doua mandate consecutive de sef al statului ale actualului premier rus. Putin este vazut insa de analisti si de opinia publica ca fiind "cel mai puternic" dintre cei doi.

Totusi, Medvedev si Putin au declarat ca vor decide care dintre ei va candida la scrutinul prezidential de anul viitor.